Eerste spreker #pip14 bekend: prof. dr. Bart Jacobs

De eerste spreker op het PiP-Congres2014 zal prof.dr. Bart Jacobs zijn. De heer Jacobs is hoogleraar Software Security and Correctness aan de Radboud Universiteit en is een gerenommeerde naam in de wereld van de cybersecurity.

Bart Jacobs studeerde wiskunde en filosofie in Nijmegen. In 1991 promoveerde hij op het gebied van de theoretische informatica en sindsdien heeft hij meerdere invloedrijke onderzoeken gepubliceerd over privacy en cybersecurity.

Zijn onderzoeken gaan over maatschappelijk relevante thema’s als de beveiliging van de OV-chipkaart en het elektronisch stemmen. Ook legde hij de zwaktes van de meest gebruikte computerchips ter wereld bloot. Hij is een graag geziene gast in de media en ontving meerdere prijzen voor de impact die zijn onderzoeken hebben op het maatschappelijk debat.

Naast hoogleraar is Jacobs ook voorzitter van de Raad van Advies van Bits of Freedom en is hij lid van de cybersecurityraad van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Prof. dr. Jacobs komt op het PiPCongres2014 spreken over cybersecurity en cyberwarfare. Hoe worden computers ingezet als nieuwe vorm van oorlogsvoering en hoe wapenen we ons tegen inbraken van andere landen? Hebben we in de toekomst meer aan een leger nerds dan aan een dozijn tanks?

Advertenties