Rejo Zenger (Bits of Freedom) tweede spreker PiPCongres2014

Als het aan minister Opstelten van Justitie ligt, dan hoeft het Openbaar Ministerie afgeluisterde verdachten niet langer altijd in te lichten over de inbreuk die is gemaakt op hun privacy. Wanneer een verdachte niet met een redelijke inspanning traceerbaar is, dan vervalt de verplichting voor het OM om melding te maken van de inbreukmakende opsporingshandelingen. Het beperken van deze zogenaamde notificatieplicht is een omstreden voorstel, zowel binnen de Tweede Kamer als daarbuiten.

Rejo Zenger van Bits of Freedom zal op het PiPCongres2014 een lezing geven over dit onderwerp. Zenger is sinds 2011 werkzaam voor Bits of Freedom, een organisatie die zich inzet voor online burgerrechten.

Als technische burgerrechter onderzoeker bij BoF zet hij zich in voor ieders online privacy en voor een transparante overheid. In het verleden was Zenger onder meer als systeembeheerder bij verschillende internetproviders, waarbij hij een bijdrage heeft geleverd aan de infrastructuur van het internet dat wij elke dag gebruiken. Ook was hij eigenaar van de website spamvrij.nl, dat paal en perk probeerde te stellen aan de overvloed aan spam die werd verstuurd door Nederlandse bedrijven.

Voor meer informatie over de werkzaamheden van Rejo Zenger verwijzen wij graag naar zijn persoonlijke website: https://rejo.zenger.nl/

Advertenties