Eerste spreker bekend!

De eerste spreker voor het PiP Congres 2016 is bekend!!

Eén van de sprekers die op het congres aanwezig zal zijn is Nana de Graaff.
De Graaff is universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam op de afdeling bestuurswetenschap en politicologie. Ze is gespecialiseerd in de internationale relaties en specifiek in energie vraagstukken, opkomende economieën, China en het buitenlandbeleid van de Verenigde Staten. Recentelijk heeft ze in samenwerking met Bastiaan van Appeldoorn ‘The Rise of ‘statist’ Chinese Elites in Global Markets and US Elite Power’ gepubliceerd.

Vanuit haar expertise zal zij op het PiP Congres gaan vertellen over de verhouding tussen de Chinese Volksrepubliek en de Verenigde Staten onder de titel ‘Rise of China: Implications for America as the ‘greatest nation on earth’.

Vaak lezen we hoe deze twee grootmachten met elkaar botsen op geopolitiek vlak. Bekende andere voorbeelden hiervan zijn de conflicten in de Zuid-Chinese zee en in de twee Korea’s waar beide landen bij betrokken zijn. Wellicht een minder bekend voorbeeld is Djibouti, een klein land gelegen aan de golf van Aden die het Suezkanaal met de Indische Oceaan verbindt. In de Volkskrant van 3 februari stond hier een mooi artikel over die het machtsspel in de kleine Afrikaanse staat en de rol van de lokale leiders hierin beschrijft. Het artikel is hier te vinden:http://www.volkskrant.nl/…/-wij-worden-het-nieuwe-suezkana…/

Vind je de Amerikaanse politiek Interessant? Wil je meer weten over de relatie Amerika – China? Zorg dan dat je bij het PiP Congres bent 15 April!

Wil je meer informatie over het congres en de sprekers? Hou de Facebook en de site in de gaten!

Advertenties